Vaker ‘vol’ over het water

Met meer zekerheid en meer gemak

BEKIJK ANIMATIE

Leegvaart levert niets op

Als schipper maak je het regelmatig mee: zodra je een lading hebt afgeleverd, vaar je leeg weer verder. Zonde, want je loopt dan (onnodig) inkomsten mis en het milieu wordt onnodig belast. Er zijn namelijk overal ladingen beschikbaar, klaar om vervoerd te worden. Meenemen dus!

Betere planning

Door samen slimmer te plannen, kunnen we leegvaart verminderen. We combineren de vraag naar schepen en aanbod van vrachten. Dat vertalen we naar een betere planning. Zo vaar je vaker vol.

Ontdek de voordelen

Vaker vol varen door slimmer plannen. Daarvan profiteert de hele binnenvaart. Doe mee met Shareship en ontdek de voordelen.

Profiteren van minder leegvaart

Een lading afleveren en daarna leeg verder varen? Van leegvaren wordt niemand beter. Laten we het beter doen. Met een planning die goed aansluit op je vorige reis vervoer je meer ladingen, en dat levert jou uiteindelijk het meest op.

Controle over je planning

Bevrachters en verladers bieden jou via Shareship de meest ideale vracht aan. Dat wil zeggen: een vracht die het best past aansluit op je vorige reis. Je kiest dan zelf of je deze vracht accepteert of niet. Daarbij hou je de vrijheid die je nu ook hebt. Over waar je naartoe vaart bijvoorbeeld, of je eindbestemming voor het weekend. En als je (tijdelijk) niet beschikbaar bent, kun je dat eenvoudig doorgeven.

Gebruiksvriendelijk platform

Shareship is eenvoudig in gebruik: je hoeft alleen maar in te loggen via je computer, laptop, tablet of mobiele telefoon en je ziet direct je aangeboden reis of reizen. Met enkele klikken regel je alles zelf. Zo kun jij je focussen op het schip en op het varen. Eventuele wijzigingen kun je eenvoudig online doorgeven. Zo is iedereen direct op de hoogte. Uiteraard blijft persoonlijk contact altijd mogelijk.

Soepele administratie

Met Shareship is administratie een fluitje van een cent. Alle transportgegevens, uitgevoerde reizen en afspraken worden digitaal opgeslagen. Het systeem stelt een conceptfactuur op die je vervolgens kunt controleren en indienen. Geen papieren rompslomp meer!

Bespaar op CO2

Vanuit onder andere de overheid en bedrijven wordt de roep om duurzaam beleid steeds luider. Doordat je met behulp van Shareship vaker vol vaart, bespaar je aantoonbaar op CO2. Shareship helpt daarmee om een stap te zetten in de verduurzaming. Zo werken we samen aan een moderne, duurzame binnenvaart!

“Het geeft rust maar ook flexibiliteit”

“Hoewel ik niet zoveel met computers heb, brengt het platform rust en flexibiliteit. Alle reis gegevens zijn op elk moment inzichtelijk, zo kan ik me verdiepen in de komende reis zonder voortdurend te hoeven bellen. Daarnaast kun je aangeven wanneer en waar je uit wil komen. Zo wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld een werfbezoek of een afspraak bij de tandarts.”


R. Waaijenborg
Beunschip ‘Anne’

“Minder tijd kwijt aan bellen, maar contact blijft mogelijk”

“Toen ik hoorde van ShareShip was ik gelijk nieuwsgierig. Ik moest eerst wel vertrouwen in het systeem krijgen, maar tot nu toe gaat het goed. Het is prettig dat ik gedurende de week een beter beeld heb van mijn planning en dat ik minder tijd kwijt ben aan bellen met de planners. Als ik toch contact wil, kan ik altijd bellen.”


R. Duizendstra (59)
Beunschip ‘Chamari’

Veelgestelde vragen

Nog vragen over Shareship?
Lees onderstaande veelgestelde vragen of neem contact op met Shareship via
088 9998200 of e-mail: info@shareship.nl.

Is Shareship gratis?

Er wordt geen lidmaatschap in rekening gebracht. Samen besparen we kosten. Dit zijn voordelen voor alle aangesloten partijen. We delen de voordelen dus.

Kan ik eenmalig meedoen?

Ja, we bieden schippers de mogelijkheid om vast, op project- of spotbasis te varen.

Overige vragen

Kan ik meedoen en is mijn schip geschikt?

In principe kan iedereen meedoen met Shareship. Vul hier je gegevens in en we nemen contact met je op om de mogelijkheden door te nemen.

Ben ik exclusief gebonden aan Shareship?

Nee, je bent vrij te kiezen tussen andere aanbieders. Wel maken we graag afspraken zodat wij ook zekerheid kunnen bieden.

Op welke apparaten werkt Shareship?

Je kunt Shareship gebruiken vanaf je computer, laptop, tablet en mobiele telefoon. Wat jij prettig vindt. Je logt simpelweg in en kunt direct aan de slag.

Wat gebeurt er met mijn huidige ladingen?

Deze kun je blijven vervoeren. We organiseren deze ladingen niet voor je, maar we houden er wel rekening mee in onze planning.

Wat als ik een lading weiger?

Je bent in principe vrij om te kiezen welke lading je accepteert of weigert. Maar let wel: weiger je erg vaak? Dan zullen we je waarschijnlijk minder vaak inplannen.

Welke informatie gebruiken jullie?

Wij gebruiken je informatie uitsluitend om goede planningen te kunnen maken. Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig met deze informatie om. Alle informatie is en blijft afgeschermd voor andere gebruikers en partijen.

Hoe kan ik kennismaken?

Neem contact met ons op of vraag ons om contact op te nemen. Wij geven graag verdere toelichting. Dat kan telefonisch, maar we kunnen uiteraard ook even bij je langs komen.

Moet ik aan bepaalde voorwaarden voldoen?

We vragen je te voldoen aan een aantal algemene voorwaarden. We lichten het je deze graag toe in een persoonlijk gesprek.

1 2 3 4

Stap 1: Neem contact op

Neem contact met ons op via 088 99 98 200 of laat je gegevens achter. Dan nemen wij contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijke kennismaking.

Bekijk de volgende stap

Stap 2: Vrijblijvend kennismaken

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden voor jou als schipper en leggen we het systeem uit.

Bekijk de volgende stap

Stap 3: Afspraken maken

In overleg maken we goede afspraken over de samenwerking. Wil je op termijn niet langer gebruikmaken van Shareship? Dan kun je uiteraard altijd kosteloos opzeggen.

Bekijk de volgende stap

Stap 4: Deel mee in het voordeel

Besluit je om verder te varen met Shareship? Dan deel je mee in het voordeel!

Neem contact op